SPECJALISTA DS. KEBABU

PUP w Krotoszynie

Opis zadań:

Wymagania: wykształcenie podstawowe, j. turecki biegły – praca w dziale produkcji kebabu, w zespole porozumiewającym się tym językiem
Zakres obowiązków:
rozbieranie na części zasadnicze półtusz wieprzowych, ćwierćtusz wołowych, tusz cielęcych i baranich ręcznie oraz na taśmie rozbiorowej za pomocą pił; wykrawanie, za pomocą różnych rodzajów noży, półtusz wieprzowych,
ćwierćtusz wołowych, tusz cielęcych i baranich oraz elementów zasadniczych z przeznaczeniem na mięsa drobne oraz do produkcji wędlin, konserw; przygotowywanie z części zasadniczych elementów do produkcji wędzonek lub przeprowadzanie dodatkowej obróbki w celu uzyskania elementu handlowego; sortowanie mięsa i tłuszczów pochodzących z obróbki elementów na wędzonki lub elementów handlowych na klasy w zależności od barwy
mięsa, ścięgnistości, zawartości tkanki tłuszczowej, przekrwień itp.; klasyfikowanie otrzymanych w wyniku wykrawania tłuszczy, kości, żył na poszczególne klasy;

Inne wymagania:

wykształcenie – podstawowe
język obcy – turecki (mowa: C2 – biegły, pismo: C2 – biegły)

Pokaż w całości