KUCHARZ KUCHNI BENGALSKIEJ
PUP w Białogardzie
Opis zadań:
obróbka wstępna surowców (ręczna, mechaniczna, termiczna); gastronomiczny rozbiór mięsa różnych zwierząt; wykonywanie różnymi technikami i metodami – zgodnie z normami surowcowymi – różnych asortymentów potraw z warzyw, owoców i grzybów, mleka i przetworów, jaj, mięsa zwierząt rzeźnych i przetworów mięsnych, dziczyzny, drobiu, ryb oraz potraw z podrobów, potraw półmięsnych i jarskich, wyrobów garmażeryjnych; posługiwanie się narzędziami, maszynami i urządzeniami przy przygotowywaniu potraw i napojów oraz bieżąca konserwacja tych urządzeń; wykańczanie, porcjowanie, dekorowanie i estetyczne wydawanie wyrobów kulinarnych;
Inne wymagania:
wykształcenie – podstawowe
język obcy – angielski (mowa: B1 – średnio zaawansowany, pismo: B1 – średnio zaawansowany)
język obcy – bengalski (mowa: A2 – niższy średnio zaawansowany, pismo: A2 – niższy średnio zaawansowany)
umiejętność – Kucharz
[Umiejętność 1] : Gotowanie