Kucharz (oferta pracy po stażu)
PUP w Gorlicach
Opis zadań:
Pobieranie surowców i półproduktów do produkcji kulinarnych; Zabezpieczanie przed zepsuciem surowców, półproduktów i wyrobów gotowych; Ocena surowców, półproduktów i wyrobów gotowych i właściwe gospodarowanie nimi; Obróbka wstępna surowców (ręczna, mechaniczna, termiczna); Gastronomiczny rozbiór mięsa różnych zwierząt; Wykonywanie różnymi technikami i metodami – zgodnie z normami surowcowymi – różnych asortymentów potraw z warzyw, owoców i grzybów, mleka i przetworów, jaj, mięsa zwierząt rzeźnych i przetworów mięsnych, dziczyzny, drobiu, ryb oraz potraw z podrobów, potraw półmięsnych i jarskich, wyrobów garmażeryjnych; Posługiwanie się narzędziami, maszynami i urządzeniami przy przygotowywaniu potraw i napojów oraz bieżąca konserwacja tych urządzeń; Wykańczanie, porcjowanie, dekorowanie i estetyczne wydawanie wyrobów kulinarnych; Sporządzanie potraw kuchni regionalnych, kuchni polskiej i innych narodów oraz podstawowych potraw dla różnych diet; Przygotowywanie potraw, napojów i deserów.
Inne wymagania:
wykształcenie – zasadnicze zawodowe
zawód – Kucharz*
Wykształcenie min. zasadnicze zawodowe/branżowe; staż pracy – 6 m-cy; osoba chętna do pracy, sumienna