Kelner
PUP w Bartoszycach
Opis zadań:
sporządzanie i realizowanie zamówień bezpośrednio od klientów restauracji w tym: napojów alkoholowych, napojów bezalkoholowych oraz potraw kulinarnych konsumentom. Rejestrowanie tranzakcji handlowych na kasie fiskalnej, przyjmowanie i wydawanie gotówki lub rozliczanie tranzakcji bezgotówkowych na terminalu. Przestrzeganie zasad BHP i reguł HCCP. Budowanie pozytywnych relacji z pośćmi i współpracownikami restauracji. Codzienne porządkowanie stanowiska i miejsca pracy.
Inne wymagania:
wykształcenie – gimnazjalne
wykształcenie – gastronomiczne średnie zawodowe
język obcy – angielski (mowa: C1 – zaawansowany, pismo: A1 – początkujący)
język obcy – rosyjski (mowa: C1 – zaawansowany, pismo: A1 – początkujący)
język obcy – ukraiński (mowa: C1 – zaawansowany, pismo: A1 – początkujący)
umiejętność – prawo jazdy B
umiejętność – mile widziany kurs/certyfikat/ szkoła klenerki lub baristy
umiejętność – mile widziane doświadczenie w zawodzie kelner lub baristy lub gastronomii