Kelner

Sądecki Urząd Pracy

Opis zadań:

– przygotowanie sali konsumpcyjnej do obsługi kelnerskiej,
– udzielanie konsumentowi informacji dotyczących jadłospisów, wartości odżywczych potrawa i technologii ich przyrządzania,
– doradzanie konsumentowi odpowiedniego asortymentu potraw i napojów w zależności od wymagań dietetycznych, przyzwyczajeń i specyfiki kuchni,
– pobieranie potraw i napojów z kuchni i bufetów oraz ocenianie ich dekoracji i estetyki,
– serowanie potraw i napojów,
– sporządzanie lub wykańczanie potraw w obecności konsumenta,
– posługiwanie się narzędziami i przyrządzamy typu: tace, wózki kelnerskie do serowania potraw ,
– obsługiwanie maszyn i urządzeń stosowanych w części handlowej zakładu gastronomicznego,
– zmiana nakryć i obrusów w obecności konsumenta,
– sprzątanie ze stołów z zachowaniem odpowiedniej kolejności i warunków higienicznych,
– inkasowanie należności, rozliczanie z pobranych potraw i napojów oraz dziennego utargu,
– opracowywanie karty potraw i napojów na przyjęcia okolicznościowe.

Oferta stażu realizowana ze środków Funduszu Pracy.

Inne wymagania:

wykształcenie – zasadnicze zawodowe

Pokaż w całości