Kelner / kelnerka ( FP)

PUP w Koszalinie

Opis zadań:

Kompleksowa obsługa konsumenta w Ośrodku oraz prowadzenie dokumentacji sprzedaży i rozliczenia kelnerskie.
Podstawowe zadania:
– przygotowywanie sali konsumpcyjnej do obsługi kelnerskiej, tj: czyszczenie/mycie, przygotowanie ( polerowanie ) sztućców, szkła, porcelany oraz naczyń do wydawania potraw i napojów,
– nakrywanie stołów do konsumpcji,
– drukowanie kart menu,
– robienie elektronicznych zamówień, w tym na materiały do robienie kawy, napojów,
– przyjmowanie i rejestrowanie zamówień konsumenckich,
– pobieranie potraw i napojów z kuchni i bufetów oraz ocenianie ich dekoracji i estetyki,
– serwowanie potraw i napojów,
– sporządzanie lub wykańczanie potraw w obecności konsumenta,
– sporządzanie i serwowanie kawy, koktajli bezalkoholowych i alkoholowych i innych napojów,
– posługiwanie się narzędziami i przyrządami typu: tace, wózki kelnerskie do serwowania potraw, przyrządy do otwierania puszek i butelek, sztućce do serwowania potraw,
– obsługiwanie maszyn i urządzeń stosowanych w części handlowej zakładu gastronomicznego np., elektronicznych kas kelnerskich, komputera, kostkarek do lodu, blendera, wyparzarko-zmywarki,
– inkasowanie należności,
– rozliczanie z pobranych potraw i napojów oraz dziennego utargu,
– obsługiwanie uczestników przyjęć okolicznościowych z uwzględnieniem obowiązujących zasad nakrywania stołów, rozsadzania gości, pierwszeństwa obsługi,
– opracowywanie karty potraw i napojów na przyjęcia okolicznościowe,
-propagowanie nowych wyrobów kulinarnych i napojów.

Inne wymagania:

wykształcenie – średnie ogólnokształcące
wykształcenie – średnie zawodowe
wykształcenie – wyższe (w tym licencjat)
umiejętność – obsługa komputera

min. pół roku doświadczenia zawodowego w obsłudze klienta, kwalifikacje bądź doświadczenie na pokrewnym stanowisku

Pokaż w całości